Πρόεδρος : Ηλίας Οικονομόπουλος

Προπονητής : Γιάννης Ζερδεβάς

Η Αναγέννηση της Μεγάλης κυρίας ξεκίνησε από την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΑ.

Η αγάπη και η τρέλα…. του Ηλία Οικονομόπουλου για την Αχαικη, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια των αδερφών Βασίλη & Κώστα Νιφόρα που αποδευσμευσαν 12 δελτία από τον Ολυμπιακό Κάτω Αχαΐας και φυσικά τις κολόνες Μπέμπη Μάχαιρα , Μιχάλη Γκανά έφεραν στην Αχαικη την δύναμη , την ζωντάνια και την πίστη ότι μπορεί να επιστρέψει εκεί που ανήκει στις Εθνικές κατηγορίες .

Εκείνη την σεζόν τα καναρίνια κατάκτησαν και τον τίτλο του υπερ πρωταθλητη του νομού στον τελικό με τον Άρη Πατρών στα ανακαίνισμενα προσφυγικα τότε με 2-3 στην παράταση ενώ έχαναν μέχρι το 86′ λεπτό με 2-0.

Για αυτήν την χρονιά μπορούμε να γράψουμε πάρα πολλά που δεν είναι της στιγμής …….

Αφιερώνουμε ότι γράφουμε στους στυλοβάτες τότε αυτής της προσπάθειας που δεν ειναι στην ζωη Σωτήρη Ρηγοπουλο (Α’Γενικο Αρχηγό) – Τάκη Πλέγα (βοηθός προπονητή ) και Ανδρέα Κυριακοπουλο (Κοκολεμη) ποδοσφαιριστης.

Η φωτογραφία είναι από φιλικό προετοιμασίας.

Σύνθεση : Γ.ΛΑΓΌΣ – Σ. ΟΧΤΑΡΑΣ – Γ. ΝΤΑΛΑΠΑΣ – Χ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ – Α. ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. – Γ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΆΤΩ : Η.ΚΑΝΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ – Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- Η. ΚΑΛΙΑΜΗΣ – Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ- Χ. ΛΑΛΙΏΤΗΣ

Θα αναφέρω μερικές άγνωστες πληροφορίες στους πολλούς για εκείνη την χρονια:

Α) Πρώτη Μεταγραφή ήταν ο Γιώργος Κυριάκοπουλος από τον Πατραικο! !

Β) Η σεζόν κόστισε όλη την χρονιά 31.000.000 σε ευρώ περίπου 100.000€

Γ) 3 (τρεις) παίκτες δεν δέχτηκαν να πάρουν χρήματα για να αγωνιστούν δήλωσαν θα βοηθήσουν όσο μπορούν χωρίς αμοιβή μηνιαία όπως ήταν τότε. Αυτοί είναι οι : Ανδρέας Κυριακοπουλος (Κοκολεμης ) Ανδρέας Ματζούρατος – Θεοδόσης Γεωργακοπουλος ( σταμάτησε στα μέσα της χρονιάς λόγω πρόσληψης σαν εποχικος δημόσιος υπάλληλος)

Δ) Ο Γιώργος Λαγός αρνήθηκε να την πρόταση μεταγραφής του από την Θύελλα Πατρών (Δ’ Εθνικη) δηλώνοντας ότι : Δεν φεύγω να βοηθήσω την Αχαικη να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο!!!!

Ε) Η Αχαίκη έκανε μόνο μια ήττα στο γήπεδο της Εγλυκαδας από τους ΠΕΤΕΙΝΌΥΣ ΜΕ 1-0 με γκολ του Σκετζου.

Ζ) Η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου ήταν στα “χωράφια ” του γηπέδου του Φαραικου με πάνω από 700 Αχαγιωτες.

Αχαικη 2001 – 2002