Αναφερόμαστε στον θρυλικό “Μπέμπη” (Ανδρέας Α. Μαχαίρας), ο οποίος από τα καναρίνια μετακόμισε στον Πανηλειακό, που είχε τον τεράστιο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κώστα Νεστορίδη στον πάγκο, ο οποίος είχε επιλέξει τον Μαχαίρα.

Στον Πανηλειακο αγαπήθηκε όσο λίγοι, αγωνιζόμενος για 3 σεζόν και η μεταγραφή του στοίχισε ένα σεβαστό για την εποχη ποσό, συνοδευόμενο από ένα αμάξι Aston Morris.

Ο Μπέμπης είχε απασχολήσει και την ΑΕΚ, αλλά η Ένωση είχε ζητήσει από την Αχαικη να λάβει χρήματα την 2η χρονιά και την 1η να παίξει δωρεάν, πράγμα που δεν δέχθηκε η ομάδα της Δυτικής Αχαΐας.

Ο Μπέμπης ήταν ο μικρότερος από τα 4 αδέρφια του που ήταν ορφανά και μεγάλωσαν με αγάπη, φροντίδα και μεγάλο αγώνα από την μητέρα τους Γεωργία Μάχαιρα.

Ήταν άριστος μαθητής και αθλητής μικρών και μεγάλων αποστάσεων. Ό στόχος της ζωής του ήταν η εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο για να φύγει από την φτώχεια και τις δυσκολίες.

Όταν αυτό έγινε πραγματικότητα με την εισαγωγή του στην ΑΣΟΕ, το ποδόσφαιρο έπαιξε δεύτερο ρόλο στην ζωή του και οι σπουδές μπήκαν σε προτεραιότητα.

Μπέμπης ονομάστηκε από όλο το ΚΤΕΛ Αχαΐας, που είναι οι νονοί του!. Ο πατέρας του Ανδρέας Μαχαιρας ήταν σταθμάρχης του ΚΤΕΛ και σε ηλικία 35 χρονών σκοτώθηκε σε τροχαίο εν ώρα υπηρεσίας. Ετσι λοιπόν ο αβαπτιστος τότε μικρός πήρε το όνομα του πατέρα του Ανδρέας Α. Μαχαίρας και το χαϊδευτικά “ΜΠΕΜΠΗΣ” που τον ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Ζει μόνιμα στην Αθήνα, έχει μεγάλη οικονομική λογιστική εταιρεία και είναι πατέρας και παππούς .

Η Αχαγια είναι στην καρδιά του, προσφέρει στον αθλητισμό της πόλης με χορηγίες σε ομάδες της πόλης μας πολλά χρόνια, αλλά ξεχωριστή φυσικά θέση κατέχει η Αχαϊκή της οποίας φόρεσε την φανέλα από 15 χρονών!

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από αφίσα της εποχής και ανήκει στο αρχείο του Αχαγιώτη Γιώργου Μητροπουλου (Μότσου), ταξιτζή που ζει πλέον στην Αθήνα .

Ο “Μπεμπης” με την φανέλα τής Αχαικης