miktizoni.gr/karnavali
miktizoni.gr/karnavali
miktizoni.gr/karnavali-Niforeika

Δειτε – θυμηθείτε – Αναγνωρίσετε πρόσωπα και παρέες άλλης εποχής… Άλλης Αχαγιας… Είναι το Αχαγιωτικο καρναβάλι ο μεγαλύτερος θεσμός της Αχαγιας μας μετά την Αχαϊκή και την Αχαγια 82.

Το καρναβάλι μας ξεκίνησε το 1984 από παρεες που το ξεκινησαν στην στιγμή …. Έτσι απλά!! Και κρατάει μέχρι σήμερα.

Εμείς συμμετέχουμε από το 1986!! Με το γκρουπ της εκτης δημοτικού (1 Δημοτικό) με θέμα “πολεμιστές της Ειρήνης” και τελευταία με την δημιουργία – παρουσία του “ΑΓΚΑΖΕ”

Το καρναβάλι μας σταμάτησε για 4 χρόνια, επανήλθε το 2011 με μεγάλη επιτυχια και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά τότε που μπήκαν στην περιπέτεια να επανέλθει σαν θεσμός.

Μεγάλη συμβολή στην γέννηση του καρναβαλιού αλλά και στην ανάπτυξη του εχουν παίξει οι Γιώργος Ρεμπουτσικας (Ιατρός) Δημήτρης Κολιόπουλος (Π.Μηχανικος) και φυσικά ο μεγάλος δάσκαλος -κατασκευαστής και ντεκορατερ Γιωργος Βουρδουλας (Δήθεν Αδιάφοροι)

Μεγάλη προσφορά και συμμετοχή είχαν οι Γιώργος Μπάταλης (STA.GIO) Τάκης Καμπέρος (Δασκαλος) Γιώργος Κολιόπουλος – Τάκης Πλεγας.

Σε επόμενη ανάρτηση μας με φωτογραφίες από το αρχείο μας θα σας αναφέρω δεκάδες ακόμα παλιούς καρναβαλιστές που έχουν καταθέσει ψυχή και πολλή δουλειά για να ταξιδέψει στα χρόνια που πέρασαν το καρναβάλι μας με αρκετούς καρναβαλιστές να παρελάζουν και χιλιάδες θεατές να παρακολουθουν.

Στην μαυρίλα της πανδημίας που ζουμε το Αχαγιωτικο καρναβάλι θα διεξαχθεί φέτος διαδικτυακά με δράσεις που επιτρέπουν οι συνθήκες. Κρυμμενος θησαυρός με ερωτήσεις-απαντησεις και στολισμένες βιτρίνες καταστηματων να έχουν την τιμητική τους .

Υ.Σ 1 Ο ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΚΡΟΥΠ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ “ΚΟΝΤΡΕΣ”

Y.Σ 2 ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ Ο ΧΟΡΌΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ – ΒΡΑΒΕΙΑ – ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΊΝΤΡΙΓΚΕΣ.. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΣΕ STA.GIO – ΏΣΜΩΣΗΣ ΡΑΧΗ ΚΑΙ SAVOY.

Υ.Σ 3 ΑΞΈΧΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ : ΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ (Έφυγε πρόσφατα από την ζωή ) ΚΑΙ ΜΑΓΔΑ ΜΠΑΤΣΙΚΑ

Υ.Σ 4 ΖΕΙΣΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΑΝ DJ στο STA.GIO με απίστευτες βραδιές τότε που η ΑΧΑΓΙΑ μας ήταν ΑΡΑΧΩΒΑ τον χειμώνα και ΜΥΚΟΝΟΣ το καλοκαίρι!!!! Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Στάθη (STA) και Γιώργο (GIO) που έδωσαν αυτή την ευκαιρία.

Συνεχιζετε….

miktizoni.gr 30-1-21

Συγχωρέστε μας την σύνταξη του κειμένου και τα ορθογραφικα λάθη .