Από τα Αχαγιωτικα Νέα πριν πολλά χρόνια όταν η εφημερίδα ήταν σε λειτουργία έχει γραφτεί αυτό το άρθρο από τον δημοσιογράφο Νίκο Στεφανόπουλο .

Ο ιδρυτής της Αχαϊκής Βασίλης Ασημακόπουλος “Κουρέας” είχε άριστες σχέσεις με τον Παναθηναϊκό και ιδιαίτερα με τον τότε προπονητή του Λάκη Πετροπούλου και κατάφερε να διοργανωσει φιλικό παιχνίδι εδώ στην Αχαγια ανάμεσα στην Αχαϊκή και τον Παναθηναϊκό!!!

Το τελικό σκορ ήταν 3-3 και η ομάδα μας πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό που τότε έχτιζε την ομάδα που αργότερα πήγε στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971.

Στις φωτογραφίες της εφημερίδας διακρίνεται το παλιό γήπεδο μας στις Λαμαρίνες στον παλιομυλο την ώρα του αγώνα και ο Βασίλης Ασημακόπουλος με τον Λάκη Πετροπούλο .

Ο Βασιλης Ασημακόπουλος είχε τεράστιες γνωριμιες στην Αθήνα και στην πολιτική ζωή της χώρας τότε και χρωστάμε πολλά στην σαν Αχαγια για την παρουσία της Αχαϊκής στην ζωή μας.

Αν δεν υπήρχε ” ΚΟΥΡΕΑΣ ” δεν θα υπηρχε ΑΧΑΙΚΗ και μαζί της το ΓΗΠΕΔΟ και σπίτι της. Το γήπεδο πρέπει να πάρει το όνομα του όπως αρμόζει σε ομάδες που σέβονται την ιστορία τους . Αυτό είχε δρομολογηθεί σε εκδηλώσεις που θα γίνονταν για τα 100 χρόνια της Αχαικης αλλά αναβλήθηκαν λόγω κορονοιου .

Υ.Σ Τα λάθη που έχει κάνει η δεν έχει κάνει ο καθένας είναι ξεχωριστό από το έργο του σε κάποιο τομέα . Ο καθενας είναι ελεύθερος να κρίνει και να επικρίνει . Εμείς μιλάμε για το αθλητικό κομμάτι και την προσφορά του στην ομάδα μας.

Υ.Σ 2 Ο Λάκης Πετρόπουλος υπήρξε πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό τον Ολυμπιακό και προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.

miktizoni.gr 19-5-21